vrijdag 26 april 2013

De top 5 sidekicks van Will Smith die cooler zijn dan Will Smith

Will Smith is de coolste acteur ooit, maar is hij ook de coolste acteur ooit?

5. Ray (Hancock)

Hancock is eigenlijk een van de beste film-idee├źn sinds superheldensucces uitgebuit moet worden. Will Smith als vieze onbeschofte kutklootzak, een alcoholistische zwerver zonder verantwoordelijkheidsgevoel maar met alle superkrachten ooit. Het klinkt bijna onmogelijk om daar nog een slechte film van te maken. Laat nu net Hollywood de plek zijn waar niets onmogelijk is.
Er is trouwens een deleted scene waarin Will seks heeft met een meisje en haar bijna doodt met zijn supersperma. Dit meld ik alleen omdat mensen die nu seks of supersperma googlen dan hier uitkomen.
Oh, ik vergeet bijna iets te vertellen over Ray. Die wordt gespeeld door Jason Bateman, die vooral onbekend is van Arrested Development.

4. Carlton (The Fresh Prince of Bel Air)

Carlton is eigenlijk de Steve Urkel voor mensen die niet houden van stom. Het personage was zelfs zo’n succes dat acteur Alfonso alleen nog maar als dat karakter gezien wordt. Dan weet je dat je het goed gedaan hebt, toch Audrey Tautou?

3. David Levinson (Independence Day)

De niet minder dan fantastische film Independence Day gaat over het concept ‘Wat als we niet stom liedjes gingen spelen met de aliens uit Close Encounters of the Third Kind, maar op ze schieten met bommen?’
Jeff Goldblum vertegenwoordigt hierin de noodzakelijke rol van de-wetenschapper-die-alles-eerder-door-heeft-dan-iedereen-en-dus-ondanks-het-feit-dat-hij-zomaar-een-gast-van-de-straat-is-ineens-met-de-president-mee-mag-als-adviseur. Maar in alle eerlijkheid: Ik zou Jeff Goldblum ook aannemen als adviseur. Of als wat dan ook.

2. Sonny (I, Robot)

Tegen de tijd dat Will Smith en robot Sonny er achter komen dat alle andere robots slechteriken zijn hebben alle mensen er al eentje gekocht, want net als bij de iPhone en de iPad wil iedereen zo snel mogelijk een iRobot hebben. ‘Oeh, hij maakte een veel te voor de hand liggend Applegrapje.’
Sonny wordt overigens gespeeld door deze gast.

1. K (Men In Black)

Nog meer buitenaardse wezens in Men In Black. Deze keer zit de humor hem niet in Will Smiths Fresh Princigheid maar in het feit dat Tommy Lee Jones de grootste droogkloot is.
Maar Tommy had dan weer geen hip-hop-hit, dat is waar.

Geschreven in 2012 voor VPRO Dorst.

Geen opmerkingen: