vrijdag 26 april 2013

De top 5 films waarin de hoofdpersoon onder de modder komt te zitten

Modderfiguren. Je ziet ze overal. In de Nederlandse politiek, in… eh… Nouja, in ieder geval in de politiek. VPRO Dorst ging op zoek naar de 5 beste films waarin de hoofdpersoon onder de modder komt te zitten, want je kunt iets beter te letterlijk interpreteren dan dat je helemaal geen link met een actualiteit weet te bedenken.

5. High Fidelity

Ik kon geen foto vinden van John Cusack in de modder, dus heb ik er een van John in de regen. Regen is immers een belangrijk ingrediënt van modder. Naast water bevat modder vaak zand of aarde. Bij voorkeur aarde. Dat is beter voor de textuur. High Fidelity gaat over iemand die top 5 lijstjes maakt (WAT EEN TOEVAL!) en is een leuke film, maar meer wil ik er niet over kwijt, want ik ga door naar nummer 4.

4. Predator

De Predator is een alien met dreadlocks en een soort Hannibal Lecter-masker die onzichtbaar kan worden en voor de lol commandos opjaagt in de jungle. Dit is de niet-vergezochte premisse van een actiefilm met niemand minder dan de beste acteur in de geschiedenis van acteren: Arnold Schwarzenegger. Aan het einde zit Arnold onder de modder, want dat is koud dus is hij onzichtbaar voor de heat-vision van het rasta-monster.

3. Apocalypse Now

Apocalypse Now is, laten we eerlijk zijn, net als Britney Spears’ Crossroads een van de beste road movies aller tijden.

2. Seven Samurai

We konden geen kleurenfoto vinden van de personages uit Seven Samurai, omdat de wereld in 1954 nog in zwart wit was. Toch mag uit dit plaatje duidelijk worden dat menig Japans krijger in deze film ondergedompeld wordt in de zand-water suspensie.

1. Jurassic Park

De vier geboden voor het maken van awesome:
-Nacht
-Regen
-Dinosaurussen
-Jeff Goldblum (niet weergegeven op plaatje).

Geschreven in 2012 voor VPRO Dorst.

Geen opmerkingen: